Tips Treinkaartjes » treinacties » AH treinkaartjes

AH treinkaartjes 2017

Bij de Albert Heijn kun je regelmatig terecht voor goedkope NS Dagkaarten. Meestal kost een AH treinkaartje ongeveer 15 a 16 euro. 

Ongeveer 2 a 3x per jaar heeft Albert Heijn samen met NS een treinactie. Meestal gaat het om NS Dagkaarten, maar eind vorig jaar introduceerde NS iets nieuws: Weekendkaarten. Met de AH Weekendkaart kan je van vrijdagavond 18:30 uur tot en met maandagochtend 4:00 uur onbeperkt treinen. Een heel weekend lang dus. Of deze actie terug gaat komen is onbekend.

De normale AH Dagkaarten zijn doordeweeks geldig na 9:00 uur, en in het weekend de hele dag. In het verleden werd het trein dagkaart geleverd als e-ticket, maar tegenwoordig gaat het om wegwerpkaartjes. Het voordeel van een wegwerpkaartje: je hoeft het kaartje niet vooraf te verzilveren, maar kunt hem gewoon activeren door in te checken.

Het AH treinkaartje is geldig bij NS, maar ook bij Arriva, Syntus, Breng en Connexxion. Je kunt er in de regel kris, kras door Nederland mee reizen. Anno 2017 heeft Albert Heijn nog nooit treinacties gehad met dagretours of enkele reizen.