Tips Treinkaartjes » treinacties

Treinacties 2017

Bespaar op een treinkaartje, en maak gebruik van een voordelige NS Dagkaart. Op deze pagina vind je alle acties die bij ons bekend zijn. De Kruidvat treinkaartjes zijn vaak alleen in het weekend geldig, terwijl de Blokker treinkaartjes een beperking hebben tijdens de avondspits. De regels van de AH Dagkaarten en HEMA treinacties verschillen per keer.

NS heeft ook wel eens experimenten gedaan met een avondretourtje of Avond Vrij treinkaartje. Deze wordt zeer incidenteel aangeboden via de Spoordeelwinkel.nl of NS.nl. Ook kun je soms een Superdaltreinticket kopen. Die wordt vaak via de ETOS aangeboden. Een superdalticket is goedkoper dan een gemiddelde treinactie, maar is meestal pas na 11:00 uur geldig. Ook in het weekend.

Kun je helemaal geen goede aanbieding vinden? Dan wordt er altijd een OV-Dagkaart verkocht. Die is goedkoper dan de normale NS Dagkaart voltarief.

Nieuws over treinacties:

NS Zomertoer

NS Zomertoer

2 jul. 2017 17:10

Lekker treinen in de zomer? Goed nieuws: de NS Zomertoer keert terug. Samen met twee personen een dagje treinen voor 13 euro p.p.

De NS Zomertoer is jarenlang verdwenen geweest, maar NS maakt het nu weer mogelijk: lekker voordelig treinen in de zomer. Met de NS Zomertoer is samenreizen verplicht. Het ticket is helaas niet in het weekend te gebruiken, en is alleen geldig na 9:00 uur.

In de 2e klas kost het ticket 26 euro, omgerekend dus 13 euro per persoon. Wil je liever 1e klas reizen? Dan kan dat ook. Dan betaal je 17,50 euro per persoon. Dit kaartje is alleen te koop per 2, en samenreizen is verplicht.

Lees hier meer over de NS Zomertoer 

Lees meer »

Bij Albert Heijn zijn er van 26 juni t/m 9 juli weer goedkope treinkaartjes te koop. Heel de zomer te gebruiken.

Let op. Dit keer geldt er bij het AH Treinkaartje zowel een ochtendspits als een avondspits beperking. Het ticket kost 15 euro. Van 6:30-9:00 uur en van 16:00-18:30 uur mag de treinreis niet beginnen. Met het AH treinkaartje moet je per vervoerder in- en uitchecken.

De treinkaartjes kosten 15 euro per stuk.

Lees meer »

In 2015 en 2016 introduceerde NS het seizoensretour. Drie goedkope treinkaartjes voor 33 euro. Dit jaar leek NS deze treinactie niet aan te bieden.

Het seizoensretour was meestal per 1 maart te koop, of al in februari. Dit jaar hebben wij de actie niet gezien. Pas in april kwam de actie toch naar boven. Het seizoensretour kon alleen gebruikt worden op een zaterdag of zondag. Per seizoen kon je één treinkaartje gebruiken. Omgerekend werd er dus 11 euro per kaartje betaald.

Lees meer »

ETOS start eind maart weer met de verkoop van goedkope treinkaartjes. Ook deze keer reis je weer onbeperkt met de trein vanaf € 9,95.

Voorwaarde is wel dat je treinreis na 11 uur start, ook in het weekend. Dus het is niet een NS dagkaart zoals je die bij andere verkopers kent. Daarnaast gaat het om een treinkaartje voor 2 personen en wordt het ETOS treinkaartje ook alleen per 2 stuks verkocht. De prijs van 9,95 euro is per persoon. In de winkel betaal je dus 19,90 euro.

Je kunt de ETOS dagkaart niet kopen op vestigingen op treinstations.

Lees meer »

De eerste AH treinkaartjes actie van 2017! Je kunt bij Albert Heijn terecht van 27 februari t/m 11 maart 2017 (OP = OP) voor de nieuwe treinactie.

De dagkaarten kosten 16 euro, en worden geleverd op een wegwerp kaartje. Je moet per vervoerder in- en uitchecken. Het AH treinkaartje is behalve bij NS ook geldig bij Arriva, Syntus, Connexion en Breng. In de Thalys is de dagkaart niet geldig.

Belangrijk om te weten: doordeweek mag de reis niet beginnen voor 9:00 uur. Ook mag je niet op 27 april reizen. De reisperiode loopt t/m 7 mei 2017.

Lees meer »

Er zijn weer HEMA treinkaartjes! De goedkope treinkaartjes zijn te koop van 13 t/m 26 februari en kosten 17,50 euro! Je kunt met het treinkaartje reizen tot en met 7 mei, maar niet op Koningsdag.

Doordeweeks mag de reis niet voor 9:00 uur beginnen. De treintickets worden geleverd als e-ticket. Uniek is dat de treinkaartjes deze keer ook getoond mogen worden op de mobiel, maar uitsluiteind in de NS App. Het gaat om een proef.

Bij het HEMA treinkaartje is een kopje koffie of thee bij de HEMA inbegrepen.

Lees meer »

Kruidvat heeft deze keer iets nieuws! Stapelkorting! Koop je meer dan één treinkaartje? Dan krijg je korting!

Zoals gebruikelijk zijn de Kruidvat treinkaartjes alleen te gebruiken op een zaterdag of een zondag. Je mag één hele dag reizen, zonder tijdsbeperkingen. Het is dus geen Weekendkaart, zoals het AH treinkaartje.

Koop je één Kruidvat treinkaartje? Dan betaal je 13,99 euro

Bij twee dagkaarten betaal je omgerekend 12,99 euro per stuk. En ben je echt fanatiek? Dan kun je drie Kruidvat treinkaartjes kopen voor 11,99 euro per stuk.

Het Kruidvat-treinkaartje wordt geleverd op een wegwerpchipkaart. Je kunt met de Kruidvat-dagkaart ook reizen bij Arriva, Breng, Syntus of Connexxion. En natuurlijk bij NS. Je mag niet gebruik maken van de Thalys. 

De reisperiode: 4 februari t/m 16 april 2017.

Lees meer »

Het jaar begint goed met een Blokker dagkaart! Vanaf 5 januari 2017 kun je bij Blokker terecht voor goedkope Dal Dagkaarten.

De treinkaartjes kosten 14,50 euro en worden geleverd op een wegwerp chipkaart. Inchecken per vervoerder is verplicht. De Blokker Dal Dagkaart is namelijk niet alleen geldig bij NS, maar ook bij Arriva, Veolia en Syntus. De reis mag tijdens de spits (6:30-9:00 en 16:00-18:30 uur) niet beginnen. Als je voor die tijd hebt ingecheckt, mag de reis bij één vervperder wel afgemaakt worden. De spitsbeperking geldt niet voor het weekend.

Lees meer »

Er zijn weer AH treinkaartjes te koop! Het gaat dit keer om iets nieuws: treinkaartjes die het héle weekend geldig zijn.

Alle belangkrijke details op een rij: 

Te koop van 21 november t/m 4 december
Reizen: t/m 29 januari 2017
Voorwaarde: één treinkaartje kan gebruikt worden voor één weekend.
Weekend: Het weekend start op vrijdagavond 18:30 uur t/m maandagochtend 4:00 uur.

Het is voor het eerst dat het AH Treinkaartje uitsluitend in het weekend geldig is. De Weekendkaart is niet allen geldig bij NS, maar ook bij Arriva, Syntus, Connexxion en BRENG.

Bij deze treinactie is ook de digitale Telegraaf inbegrepen en een kopje koffie bij AH to Go!

Lees meer »

Net als andere jaren is er ook dit jaar weer in november een goedkoop treinkaartje bij de HEMA te koop.

Te Koop vanaf 7 november 2016 t/m 27 november
Reizen t/m 22 januari 2017
Prijs:  € 17,50
Betreft: Dagretour, inclusief koffie en thee
Levering: Voucher voor een e-ticket
Beperkingen: Doordeweeks is reizen voor 9:00 uur niet toegestaan.

Op = Op actie. Het HEMA-treinkaartje is ook geldig bij Arriva, Veolia, Syntus en Breng. En uiteraard bij NS. 

Lees meer »

Kruidvat verkoopt weer treinkaartjes voor het weekend. Net als de voorgaande keren kost het Kruitvat treinkaartje € 13,99.

Wie zelfs een Kruidvat Voordeelpas heeft, betaald met 150 punten maar € 12,49. De kaartjes kunnen dus alleen gebruikt worden op een zaterdag óf een zondag. De verkoop van dit treinkaartje start op 27 september. De reisperiode loopt t/m 1 januari 2017.

Een treinkaartje kun je gebruiken bij NS, Arriva, Veolia, Connexxion en Breng. Er is geen tijdsbeperking, je kunt heel de dag reizen. Meer over Kruidvat treinacties en Weekendtreinkaartjes.

Lees meer »