OV-Dagkaart

Onbeperkt met de trein, bus, tram en metro? Dat kan met de OV-Dagkaart. De OV-Dagkaart is er in twee varianten: voor heel de dag (€ 59) en voor de daluren (€ 39). Dit treinkaartje wordt niet online verkocht en is uitsluitend verkrijgbaar op het station bij de NS kaartautomaat.

Daar heet dit treinkaartje overigens niet OV-Dagkaart, maar Holland Travel Ticket. Het kaartje is eigenlijk gericht op toeristen, maar iedereen kan het kopen. Vandaar de Engelse naam. 

De Dal-Dagkaart is doordeweeks niet geldig tussen 6:30 uur en 9:00 uur, maar wél tijdens de avondspits. Tijdens de ochtendspits geldt: tijdstip van inchecken is bepalend. Ben je vóór 6:30 uur ingecheckt? Dan kun je de reis bij één vervoerder gewoon afmaken. Op zaterdag, zondag en feestdagen is er geen spitsbeperking.

Dit treinkaartje is ook gewoon geldig op Koningsdag. Dat is mooi, want alle treinacties zijn niet geldig op Koningsdag. Zoals aangegeven kun je het kaartje alleen kopen bij de NS Kaartautomaat.

De OV-Dagkaart is uiteraard geldig bij alle vervoerders. En dus niet alleen in de trein, maar ook bij de bus, tram, trein en metro. Je kunt de dagkaart ongeveer een week voor vertrek alvast kopen. Dat is handig, want dan kun je op de reisdag dus ook zonder extra kosten met het OV naar het station.