Goedkope treinkaartjes

Goedkoop met de trein

Bespaar op je treinkaartje! Er zijn altijd wel aanbiedingen. Met treinacties ben je veel voordeliger uit dan het voltarief treinkaartje. Reizen tijdens de ochtend en avondspits mag echter niet met een treinactie. In de regel reis je al voor 19 euro retour in de daluren. En als Kruidvat of AH treinkaartjes verkopen kan dit soms al vanaf 14 euro! Zes tips waarmee je kunt besparen op je treinkaartje.

UPDATE: Tijdens de lockdown worden er geen goedkope treinkaartjes verkocht. De oproep is om alleen noodzakelijke reizen te maken. Zodra de lockdown voorbij is zullen er weer voordelige treinkaartjes beschikbaar zijn via de NS Spoordeelwinkel. 

1. Vind een treinactie

Bespaar op je treinreis door gebruik te maken van goedkope treinkaartjes. Wij melden hier ook al de belangrijkste treinacties. Van Blokker-aanbiedingen tot AH treinkaartjes, en van HEMA dagkaarten tot Kruidvat Weekendkaarten. Wil je ook alle andere aanbiedingen weten (vaak duurder), dan kun je deze handige tool gebruiken waarmee je eenvoudig het goedkoopste treinkaartje vind.

Januari 2017

Blokker treinkaartje € 14,50 januari 2017

De treinkaartjes kosten 14,50 euro en worden geleverd op een wegwerp chipkaart. Inchecken per vervoerder is verplicht. De Blokker Dal Dagkaart is namelijk niet alleen geldig bij NS, maar ook bij Arriva, Veolia en Syntus. De reis mag tijdens de spits (6:30-9:00 en 16:00-18:30 uur) niet beginnen. Als je voor die tijd hebt ingecheckt, mag de reis bij één vervperder wel afgemaakt worden. De spitsbeperking geldt niet voor het weekend.

Lees meer »
November 2016

HEMA Dagretour € 17,50 (november 2016)

Te Koop vanaf 7 november 2016 t/m 27 novemberReizen t/m 22 januari 2017Prijs:  € 17,50Betreft: Dagretour, inclusief koffie en theeLevering: Voucher voor een e-ticketBeperkingen: Doordeweeks is reizen voor 9:00 uur niet toegestaan.

Lees meer »
September 2016

Kruidvat Weekenddagkaart € 13,99

Wie zelfs een Kruidvat Voordeelpas heeft, betaald met 150 punten maar € 12,49. De kaartjes kunnen dus alleen gebruikt worden op een zaterdag óf een zondag. De verkoop van dit treinkaartje start op 27 september. De reisperiode loopt t/m 1 januari 2017.

Lees meer »

2. Kinderen kunnen gratis met de trein

Kinderen t/m 3 jaar hebben geen treinkaartje nodig en reizen gratis met de trein. Kinderen van 4 t/m 11 jaar kunnen gratis reizen, mits het kind een persoonlijke ov-chipkaart heeft. Je moet dan wel het Kids Vrij abonnement bestellen, maar dat is gratis (éénmalig 1 cent). Kinderen mogen met het NS Kids Vrij alleen gratis met de trein als ze reizen samen met iemand van 12 jaar of ouder. Zonder begeleiding of zonder abonnement reizen kinderen voordelig met een railrunner. Die kost maar 2,50 euro.

3. Treinreizen tijdens daluren? 40% korting!

Goedkoop met de trein kan ook door een NS Kortingskaart te nemen. Zo reis je bijvoorbeeld tijdens de daluren al met 40% korting. En dat al vanaf 5 euro per maand. Alleen korting nodig in het weekend? Dat kan voor 2 euro per maand. Of reis onbeperkt in het weekend met NS Weekend Vrij. Handig is dat je met een NS abonnement ook tot drie reizigers mee mag nemen, die eveneens 40% korting krijgen (samenreiskorting)! Zie hier het overzicht treinabonnementen, bijvoorbeeld NS Dal Vrij.

4. NS groepsticketretour: vanaf € 5,21 p.p.

Reis je met meerdere personen met de trein? Dan reis je al voordelig vanaf 5,21 euro per persoon (enkele reis)! Dat dankzij het NS Groepsticket. Dit is de opvolger van het NS Groepsretour. Met het NS groepsticket reis je tussen de 4 en 7 personen naar dezelfde bestemming. Om gebruik te maken van dit goedkope treinkaartje dien je samen te reizen. 

5. Geen treinactie? Koop een e-ticket

Wil je goedkoop met de trein, maar is er geen aanbieding? Koop dan een e-ticket. Met een e-ticket bespaar je nog altijd 1 euro ten opzichte van een treinkaartje kopen op het station. Het is ook goedkoper dan reizen met de ov-chipkaart. Immers, je hoeft geen kaart a 7,50 euro aan te schaffen, en je hebt geen saldo nodig. Je betaalt alleen de werkelijke prijs. Bovendien kun je niet vergeten in- en uit te checken. Je treinkaartje is altijd geldig. Een e-ticket kun je tonen via de NS app of uitprinten.

6. Geld terug bij vertraging

Heb je vertraging? Vergeet dan geen beroep te doen op de regeling "Geld terug bij Vertraging". Vertraging is al vervelend genoeg. Natuurlijk maakt geld de verloren reistijd niet goed, maar het reizen met de trein wordt daardoor wel goedkoper.